Claudia Rumondor

Claudia Rumondor (Zaandam, 1983) had van 1990-1999 harples aan de Gemeentelijke Muziekschool van Anke Bottema en Gertru Pasveer. Daarna zat ze van 1999-2001 bij Daan Manneke in de Jong Talentenklas Compositie van het Conservatorium van Amsterdam, waar zij sinds 2001 hoofdvak Compositie studeert en bijvak harp bij Alexandre Bonnet.

Claudia's composities wonnen verschillende prijzen, waaronder een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours. In 2004 werd ze met een orkestwerk geselecteerd voor de finale van het Project Jonge Componisten. Een deel van haar composities is uitgegeven door Donemus. Haar werk werd o.a. uitgevoerd door Holland Symfonia, het Nieuw Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble in zalen als de Beurs van Berlage en het Concertgebouw in Amsterdam.

Claudia studeerde Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en ontving daarvoor een MA-diploma in filmstudies. Op het moment rondt zij een studie Musicologie aan de UvA af. Daarnaast is zij als freelance recensent verbonden aan het Noordhollands Dagblad en is zij bezig met het ontwikkelen en geven van compositiecursussen, -workshops en -lessen aan kinderen en jongeren.


Petita

Music to a Non-existing Film

voor blazers ensemble

In 2004 vroeg Jean Gruter, dirigent van het Amsterdams Blazers Collectief, me of ik een stuk wilde schrijven voor zijn ensemble, het liefst een klarinetconcert. Het resultaat is een stuk voor klein blazers ensemble, waarbij de klarinet een obligate rol vervult. Hoewel ik het stuk inmiddels bijna als een jeugdwerk beschouw, vind ik het heel fijn dat het nu toch in première kan gaan.

Petita is een kleine partita. Het stuk gaat niet - zoals de verdere titel misschien doet vermoeden - over een film, maar bestaat uit vijf delen en twee tussenspelen, die allemaal met film te maken hebben:
I. Pan
II. Extreme close
  intermission
III. Hitch (trio)
  intermission
IV Sync. / A-sync.
V. Pan (sequel)

Bezetting

soloklarinet , piccolo, 2 fluit, altfluit, 2 hobo, 2 fagot, basklarinet, 2 hoorn

Tijdsduur

Ongeveer 11 minuten.

Uitvoeringen


ABC Home