Ammar Hamilcar Tijani

In het kader van het Compositieproject 1995/1996 van het Spinoza Lyceum heeft een aantal leerlingen composities geschreven voor deelbezettingen van het Amsterdams Blazers Collectief (dat toendertijd in het Spinoza Lyceum repeteerde). Het ABC heeft al deze werken ten doop gehouden.

Zeventien jaar, 6 VWO. Ik speel ruim zes jaar piano. De laatste twee jaar ben ik ook bezig met synthesizers en computers. Op die manier kun je namelijk muziek opnemen en ook bewerken. Ik vind het een grote uitdaging om een stuk voor blaasorkest te schrijven en ik gaf me dus meteen op voor dit project.


Eclips

Winnaar van de publieksprijs.
Eclips is geïnspireerd door de hedendaagse filmmuziek, een beetje opzwepend en vol actie, afgewisseld met rustige gedeelten. Ik ben achter de piano gaan zitten en begon gewoon wat te spelen, tot ik uiteindelijk op een hoofdthema kwam. Daarnaast zijn er allerlei motiefjes die door de verschillende instrumenten herhaald worden. De melodielijn ligt daan ook niet altijd in eéén partij, maar komt soms uit het geheel naar voren.

Uitvoeringen

Bezetting

piccolo, 3 fluit, 2 hobo, 2 fagot, 3 klarinet, basklarinet, 2 trompet, 2 hoorn, 3 trombone, tenortuba, bastuba, pauken, percussie.
ABC Home