Eleonore Pameijer

Eleonore Pameijer studeerde fluit bij Koos Verheul aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar ze 'cum laude' het solistendiploma behaalde. Ze studeerde vervolgens bij Sue Ann Kahn aan het Bennington College in de Verenigde Staten en bij Severino Gazzeloni aan de Academia Chigiana in Siena (Italië). Ze behaalde de aantekening Kamermuziek bij Abbie de Quant aan het Conservatorium te Utrecht. In 1984 gaf ze haar eerste recital in het Concertgebouw te Amsterdam en was ze prijswinnaar van het Frank Martin Concours. Tevens maakte ze haar televisiedebuut in het programma Jonge Mensen op het Concertpodium.

Als soliste trad ze op met diverse orkesten en ensembles onder leiding van dirigenten als Lucas Vis, David Porcelijn, Arthuro Tamayo en Ernest Boer. Verschillende malen verleende ze solistische medewerking aan bijzondere producties in het Holland Festival. Tevens was ze te beluisteren op tal van buitenlandse festivals.

Ze gaf premières van vele nieuwe composities, waarvan een groot aantal speciaal voor haar geschreven is. Samen met pianist leo van Doeselaar gaf ze talloze concerten in Nederland. Daarnaast treedt ze op in verschillende kamermuziekensembles, waaronder het ASKO-ensemble en het Schönbergensemble. Ze maakte vele radio- en televisie-opnames en tevens plaatopnames, onder andere voor Sound Products, Attaca, Composer's Voice en BV Haast.

Eleonore Pameijer trad op met het Amsterdams Blazers Collectief op 12 december 1992 (in Vredenburg, Utrecht) en op 20 december 1992 (in Paradiso, Amsterdam) met het Concert voor piccolo en blaasorkest van Guus Janssen.


ABC Home